Ombruksgaranti


Ombruk er en prioritert oppgave i EUs nye Økodesign direktiv. Det skal satses på sirkulær økonomi, både nasjonalt og internasjonalt.

Ombruksgarantien er et viktig bidrag for å gi trygghet ved kjøp av Ombruks produkter. Ombrukt AS organiserer Elektronikkbransjens felles system for ombruk av forbrukerelektronikk.

Dette består av en godkjenningsordning, et merkesystem av både godkjente produkter og ombrukssentre, samt en database over ombrukte produkter.

Derfor har Elektronikkbransjen i samarbeid med Matrix Insurance og LY Forsikring utviklet Ombruksgarantien som gir den tryggheten man ønsker når man kjøper Ombrukte produkter.

Garantien fungerer på en enkel og oversiktlig måte. Kunden oppsøker Ombrukssenteret og kjøper et Ombruks produkt som er kontrollert og ettersett på forsvarlig måte med to års ombyttegaranti.

Oppstår det en feil på produktet innenfor garanti perioden, bytter ombrukssenteret produktet til et tilsvarende produkt, uten ekstra kostnader. Kunden får kr 300.- som bidrag til sine frakt kostnader. Klikk på vilkårene for flere detaljer.

Et bilde av en platetopp med andre kjøkkkenutstyr rundt seg.

Foto: iStock


Har det defekte produktet forårsaket personskade, vennligst fyll ut feltene nedenfor og vi vil ta kontakt med deg.


Ønsker du å vite mer ombruksgaranti?

Les mer om garantivilkårene.
Et bilde av en Ovn med døren åpent.

Foto: iStock


Ofte stilte spørsmål

Dette gjelder alle hvitevarer og LED TV.

Nei, ombruksgaranti gjelder brukte produkter du kjøper hos ombrukssenterne som er knyttet til Elektronikkbransjen ordningen.

Garantien er inkludert i prisen.

Hvis produktet får en feil innen to år, tar du det med til ombrukssenteret. De kontrollerer produktet. Er det feil, mottar du kr 300.- for å fraktet det frem og tilbake og får med et erstatnings produkt hjem.

Garantien gjelder i to år. Fra kjøpsdato.

Nei, garantien gjelder i 2 år fra første produkt ble kjøpt.

Det er inkludert en person skade forsikring i ombruksgarantien. Så skulle det oppstå en alvorlig skade på en person skal skaden meldes på eget skjema. Se vilkårene for mere info.